Петър Волгин нападна ЕС за затварянето на въглищните централи

„Основният приоритет на всеки български евродепутат трябва да бъде отвоюване на суверенитета на България, който буквално е извлечен в посока на ЕС.“, каза кандидатът за евродепутат от „Възраждане“ Петър Волгин в телевизионно интервю.

Той поясни, че това означава категорично противопоставяне на Зелената сделка, защото е вредна за България; тотално преформатиране на новото споразумение за нахлуващите в Европа мигранти, защото то повече ни вреди, отколкото ни помага; отмяна на Европейския акт за свободата на медиите, защото той не предвижда никаква свобода, а въвежда допълнителна цензура върху свободната мисъл; недопускане да се осъществи идеята, пропагандирана основно от Франция и Германия, но най-вече от Урсула, да падне правото на вето, което всяка страна членка има в момента, и важните решения в ЕС да се приемат с квалифицирано мнозинство, защото това тотално ще маргинализира България.

„Най-главното условие, което трябва да бъде изпълнено, за да живеем всички ние по-добре, е да имаме управляващи, които сами да определят политиката на страната. Невъзможно е една тотално зависима от чужди политически фактори държава да бъде богата и да просперира. Разбирате ли, на нас ни казват какво да правим в нашата собствена държава. Когато предоставяме решенията за българската икономика на наднационални икономически структури, няма как да бъдем богати.

Когато се отказваме от евтин газ и нефт, защото Урсула така ни съветва, и оскъпяваме ресурсите, само и само да имитираме, че не са руски, няма как да бъдем богати.

Когато затваряме въглищните си централи, за да угодим на ЕС в неговата разрушително-неизгодна Зелена сделка, няма как да бъдем богати. Когато чупим ПАВЕЦ „Чаира“, за да строим батерийни стопанства върху плодородна Добруджа, няма как да сме богати.

Когато сме готови да наводним България с мигранти или да плащаме огромни суми, за да не идват тук, в името на някакъв „въздушно-капков“ Шенген, е невъзможно да живеем по-добре. Единствено, когато България най-после прояви воля да отстоява своя суверенитет, икономическото ни положение ще започне да се подобрява.“, допълни Петър Волгин.