Платени шапки
Платени шапки

Плетени шапки отиват на всеки – как да открием подходящите модели

С настъпването на есента и зимата все по важен става въпросът как да си осигурим топлина и комфорт дори при продължителен престой на открито. Любим аксесоар на всеки, който обича дългите разходки дори в студените месеци на годината, са плетените шапки. Те предпазват главата ни от измръзване, но освен това са стилни и удобни. Разнообразието от шапки е значително, което означва, че всеки може да открие плетени шапки, които му подхождат и ще носи с удоволствие.

Как да определим кои плетени шапки ни стоят най-добре?

Модни експерти съветват когато подбираме плетени шапки на първо място да се съобразим с формата на лицето и косата си. Има модели, които прилепват плътно към главата и други, които са по свободни и са за предпочитане при хора с обемни или къдрави коси.

Важен фактор при избора на плетени шапки е и цветът. Спрете се на нюанси, които по най-добрия начин подхождат на тена на лицето ви и цвета на очите. Съчетайте цветовете на шапките и с връхните дрехи, с които ще ги носите, както и с аксесоарите като шалове и ръкавици, с които ще ги допълните, за да осигурите на тялото си максимален комфорт през студените месеци.

Подберете плетени шапки от материи, които са подходящи за сезона

Всички почитатели на плетени шапки държат да носят любимите си аксесоари колкото може по-дълго през годината. Освен подходящите за зимата модели плетени шапки от мериносова вълна, много удобни са и шапки от органичен памук, които са особено харесвани при по-мекото време през пролетта и есента, тъй като са комфортни и дишащи.

За най-студените дни на годината избирайте плетени шапки с “ушички” или модели с маншети, добре е също така да са с по-плътна плетка. За влажни дни са подходящи шапки от непромокаеми материи.

Плетени шапки се съчетават добре с различен стил облекло

Когато решаваме кой от наличните в гардероба си модели плетени шапки да подберем за съответния ден, добре е да се съобразим с материята и конкретния стил дрехи, които ще носим.

Едно от предимствата на качествено проектираните плетени шапки е, че те са доста адаптивни и се комбинират лесно, както с работен костюм, така и с по-непринудено облекло като дънки, тениска и суитшърт например.

Любимите ни плетени шапки може да се превърнат в интересен и непринуден акцент, който разкрива личния ни стил. Изберете с внимание и любов плетени шапки, които ви харесват и с които ще се чувствате добре с каквото и време навън да ви изненадат най-променливите сезони.