Плевен гони с камъни синия кмет Георг Спартански

Граждани се събраха на протест тази вечер на площад „Възраждане“ в Плевен, недоволни от общинското управление. Те скандираха „Оставка“ и заявиха, че искат предсрочни местни избори и смяна на синия кмет Георг Спартански.

Събрали сме тук, за да изразим нашето недоволство от нередностите, които се случват в Община Плевен, от действията и бездействията на това управление, каза Доля Апостолова от организаторите. Според протестиращите нередностите не са само в една конкретна област – такива има в строителството, чистотата, разрешаването на проблема с бездомните кучета, липсата на места за игра и спорт на децата и други.

Апостолова посочи, че сред исканията на протестиращите е независима комисия да направи ревизия на всички издадени заповеди на Община Плевен. Тя добави, че са подадени сигнали в различни институции за нередности в управлението на Плевен и се надяват отговорността да бъде понесена персонално от конкретни хора.

Част от протестиращите посипаха стотинки, като по този начин показаха според тях какъв е пътят на парите, които изтичат от Общината.