Почна се! Стефан Янев поиска оставка на кабинета

От партия „Български възход“, която като извънпарламентарна не участва в обсъждането на доклада на ДАНС на председателския съвет, изненадващо излязоха с позиция по него. В нея пише, че докладът посочил изключително тревожна информация, за възможни злоупотреби с кодовете на изборните машини. Службите пък съобщили за потенциални манипулации, както на предстоящия вот в неделя, така и на миналите парламентарни избори.

Партията на бившия служебен премиер Стефан Янев иска оставка на правителството, тъй като се провалило в организацията на изборния процес и изборите нямало да са честни.

„Днешният скандал на практика потвърждава съмненията за машинации с кодовете на машините, които от „Промяната“ предлагаха на БСП в замяна на политическо спокойствие. След като изтече записът, в който Кирил Петков откровено призна за „ала-бала“ на изборите, стана ясно защо първата задача на „сглобката“ бе да овладее службите, а именно, за да се прикрият миналите и бъдещите изборни кражби“, пише в позицията, която силно наподобява тезите на президента Румен Радев.