Подигравка: Враг на Путин и Румен Радев завършил… в Москва покрай ДС

Президентът се е разлял като Волга. Всичко се решава в Украйна. Заради онова, което става там или по-скоро не се разиграва това на Путин, се случва всичко тук. Това каза журналистът Иво Инджев на протеста срещу президента Румен Радев пред президентството, проведен във вторник вечерта, предаде репортер на „Фокус“.

Novinar.bg ще си позволи да даде съвет, без да иска нито една рубла от този борец за световни правдини: Не бива толкова страст в публичните изяви, защото ако надъхано поровим биографията на този божем оратор, ще се отчаем – завършил в Москва като стипендиант на Държавна сигурност

Специалността му е „История на Азия и Африка“, която е изкарал в Московския държавен университет (Институт за страните от Азия и Африка).

Държавна сигурност му е дала образование, т.е., няма да сгрешим, ако го броим за креатура на репресивната комунистическа служба и като глезеник на съдбата, защото по онова време – средата на 70-те на 20 век, обикновеният българин ходеше на екскурзия до братска Румъния с триста зора. А не знаем и с какво е заслужил в периода 1983 – 1987 г. да бъде кореспондент на БТА в Бейрут.

Но както вече дори не забелязваме, политическите гущери често си късат опашката. Така си мина животът – в едно друго време под крилото на ДС, а днес борец срещу Москва и убеден противник на Путин.