Поход в подкрепа на традиционното семейство се проведе в София, Пловдив и Варна

Със скандирания „Мъж, жена, деца – това е нашата страна“, „Ние не мразим, говорим истина“ и др. през централни столични улици премина „Поход на семейството“. Инициативата се организира също в Пловдив и във Варна.

„Организираме похода, защото заплахата за семействата продължава да е силна – имаме много разводи, много разрушени семейства, самотни родители, лош морал в обществото, лошо възпитание и искаме да защитим правата на децата и на родителите, да утвърдим брака между мъж и жена.“ Това заяви пред БТА Ивайло Тинчев, председател на Националната асоциация „Поход за семейството“.

 

Според него не са малко хората, които се включват в похода, а следващата седмица отново ще има събитие в подкрепа на семейството и брака. По думите му участниците в похода се включват с искане за здрави семейства, децата и родителите да имат добри взаимоотношения, в обществото да се изграждат морални ценности.

„В евентуални еднополови семейства ни притеснява това, че се опитват да наложат семействата си като модел, който да бъде предаден на поколенията“, каза още той. Тинчев допълни, че ако в училищата има обучение за еднополови бракове, все повече деца ще започнат да възприемат тази идея. „Не искаме да има тази пропаганда“, категоричен бе гражданинът.

 

Подкрепяме утвърждаването на брака само от мъж и жена, в подкрепа на традиционните християнски семейни ценности, в защита на правата на родителите и децата, единодушни бяха участниците в похода. По думите на Петър Петров, участник в похода, е необходимо да има референдум, за да се произнесат хората по темата за семейството.

Подкрепяме християнското семейство от мъж, жена и деца. В Библията е казано, че семейството е от мъж и жена. Всяко дете има нужда от любовта на майката и стабилността на бащата, казаха Анелия и Цветан.

 

Походът в столицата започна от пространството пред Народния театър „Иван Вазов“, премина пред Съдебната палата и завърши в парка пред Националния дворец на културата, където за децата бяха организирани игри.