Полиция и Прокуратурата влязоха в клуба за магистрати на Нотариуса

Столичната дирекция на вътрешните работи и Прокуратурата са влезли в така наречения частен клуб за магистрати, свързан с Мартин Божанов – Нотариуса. Извършват се претърсвания и изземвания в присъствието на собственика на клуба.

Това съобщи Нова телевизия.

За този клуб се твърди, че подбрани съдии са влизали със специални карти и мястото се е използвало за създаване на неформални връзки. Вчера Прокуратурата съобщи, че от 2023 г. работи по досъдебно производство на престъпна група, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари.

По-рано днес депутатите решиха да създадат временна комисия, която да провери дейността на групата около Мартин Божанов.

Съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов днес обяви, че разполага със списък на всички, които са били част от т.нар. „клуб за магистрати“, но отказа да го покаже.

„Имам целия списък на тези лица, които са имали карти и са ходили на този клуб“, заяви той в кулоарите на парламента, след като депутатите създадоха временна комисия за разследване на задкулисието в съдебната власт, с акцент върху дейността на кръга около убития Мартин Божанов – Нотариуса.