Лас Вегас
Лас Вегас

Политиката измести секса на „Порно Оскари“ 2009

Награда за „най-мощна струя” и „сцена с маски” сред номинираните категории

Академията за порнокинематография връчи годишните награди на гилдията на церемония в Лас Вегас. Политиката и световната икономическа криза бяха здраво захапани като теми от организаторите на шоуто, които подчиниха секса на злободневните теми, гаврейки се с героите на деня.

В Белия дом отсега нататък ще се прави само любов, а не политика, в резултат на което няма да остане кьорав човек в САЩ. С тези оптимистични думи Теа Видал, водещата на церемонията по връчването на наградите „Порно Оскари” за 2009 година, приветства многобройните присъстващи на бляскавото шоу в Лас Вегас.

Горещата дама не пропусна да поздрави и новия американски президент Барак Обама, намеквайки за еротично превъзходство над предшественика му Джордж Буш. Кралете на порножанра от над 300 страни, сред които звездите Беладона, Рон Джереми, Тера Патрик, както и скандалният Джон Сталияно, когото го грозят 32 години затвор заради обвинение в непристойно поведение, с кеф се наслаждаваха на щурите идеи на сценаристите, заплащайки по 200 долара билет за удоволствието.

Съвсем очаквано голямата награда отиде при доказаната професионалистка Джесика Дрейк (на снимката), която взе приза за най-добра порноактриса за ролята си в „Паднали ангели”. Лентата „Пирати” 2 пък бе обявена за най-добър филм, спечелвайки 15 от общо 30-те категории с номинации, най-любопитните от които за „най-мощна струя”, „най-готина сцена с маски”, „най-добра сексуална комедия”.

Скандалният издател на „Хъстлър” Лари Флинт отново внесе шум в залата, дарявайки символично два цента за преодоляване на икономическата криза. 66-годишният ветеран саркастично сподели от инвалидната си количка, че порноиндустрията има един-единствен изход и той се нарича банкрут.