Поредна жестокост: Мъж уби с ритници бездомна котка на оживена улица в Бургас

Жестокостта към животното била проявена посред бял ден

Пореден случай на жестокост към животно. Този път зверството е упражнено от мъж в Бургас, който нанесъл смъртоносен ритник на бездомно коте, изпречило му се на пътя. Посегателството е извършено посред бял ден на 21 декември на една от най-оживените улици в морския град – „Гурко”. Мъжът е установен от полицията.

„Минах покрай тялото на мъртвото коте, докато се разхождах с децата си. Видях, че животното е на тротоара и е покрито със салфетки, за да не се вижда кръвта, защото оттам минават много малолетни”, разказа в ефира на „Здравей, България“ Лилия Багбаева, която е подала сигнала до органите на реда.

По думите ѝ тя се върнала на следващия ден и започнала да издирва записи от момента на инцидента. „Успях да намеря собственик на обект в района, който ми предостави видео, На него се вижда как човек с червено яке рита котката”, посочва очевидката, която след това подала сигнал на 112.

„Полицията прие сигнала ми и отидох до Районното управление, за да дам показания”, допълни тя.

Органите на реда са установили извършителя. Това е 49-годишен бургазлия, който е признал за действията си. По думите му обаче животното преди това е било блъснато от автомобил и той не носи пряка вина за смъртта му. Имало и свидетели, които подкрепяли неговата версия.

В момента мъжът е в чужбина. От полицията уточниха, че след като се върне у нас, ще бъдат проведени допълнителни разпити.