Поставиха Ален Делон под съдебна закрила, юридически представител ще се грижи за звездата

Френският актьор Ален Делон е поставен под правна защита по решение на съдия, предаде АФП. 88-годишният актьор беше поставен под съдебна закрила, съобщават още френските медии Le Figaro, Le Parisien и BFMTV днес.

Съдът е назначил юридически представител, който да помага на 88-годишния актьор „за медицинското му обслужване“ и при избора на хората, които му осигуряват необходимите грижи, показва документ, до който АФП е получила достъп, предава БТА.

Някои действия, като например продажбата на недвижими имоти, вече ще се поверяват на трето лице.

Актьорът все още може да извършва определени действия сам, с изключение на най-важните, като продажбата на недвижими имоти, които сега ще бъдат поверени на трета страна агент.

Защитата на правосъдието за възрастни позволява те да бъдат „представени за извършване на определени действия от ежедневието“, посочва уебсайтът servicepublic.fr. „Съдията избира особения представител приоритетно сред роднините. Ако това е невъзможно, той назначава професионалист, регистриран във ведомствен списък, воден от префекта“, пише сайтът.

На 10 януари адвокатите на Ален Делон и на сина му Антони поискаха на легендата на френското кино да бъде осигурена правна защита по „причини, свързани със здравословното му състояние“, припомня АФП.

Според тях на 13 януари е извършен медицински преглед на Делон от лекар, назначен от властите.

В съдебното решение от 25 януари се отбелязва, че има „разногласия между трите деца на Ален Делон, по-специално по отношение на медицинските грижи“, както и на хората, които отговарят за тях.

„Необходимо е, заради този конфликт… да бъде назначен неутрален и безпристрастен съдебен представител, отговарящ за защитата на пълнолетни лица, който да го подпомага“, се добавя в текста.