На Александър Де Кро му е все тая - дали ДПС или ПП...

ПОТРЕС: Премиерът на Белгия агитира за ДПС, после за ПП

Куриоз беляза предизборната на агитация. Министър-председателят на Белгия Александър Де Кро сътвори нещо между гаф и смешка. В рамките на броени часове първо призова да се гласува за ДПС. После обаче се появи и във видео, с което зове да се гласува за обединението ПП-ДБ, което по думите му „щяло да изведе България“.

Ето какво каза Де Кро за ДПС късно снощи:

„България е изправена пред пореден тур на парламентарни избори – за пети път през изминалите две години. Важно е българските граждани да излязат и да гласуват, предоставяйки силен мандат за стабилност и напредък в България. Партия Движение за права и свободи изигра важна роля за присъединяването на България към Европейския съюз и през последните 30 години е мост за консенсус и диалог.

Тази партия е съюзник в европейското ни либералното семейство, бореща се за нашите общи ценности на равно третиране спрямо всички, защита на гражданските права и справедливост, овластени свободни и активни граждани, прогресивна Европа и за сигурност и демокрация в Европа и извън нея.“

После и от щаба на ПП съобщиха за подкрепата от Белгия, като пуснаха видео:

„Белгийският премиер Александър Де Кро заяви подкрепа за обединението ПП-ДБ. Безпрецедентна подкрепа от сърцето на Европа получава обединението „Продължаваме Промяната – Демократична България“.

С видео обръщение министър-председателят на Белгия Александър Де Кро категорично заявява, че всички български граждани заслужават да имат нормален европейски живот.

Най-прекият път България да излезе от застоя и да се превърне в достоен европейски партньор минава през номер 12 в бюлетината и подкрепата за ПП-ДБ, които са единственият шанс България да тръгне напред: „Гласувайте за обединението ПП-ДБ с номер 12 в бюлетината. Това е най-бързият начин да се преборите с корупцията и да влезете в Шенген“, казва Де Кро.“