Man on the chair in Handcuffs. Rear view and Closeup ,Men criminal in handcuffs arrested for crimes. With hands in back,boy prison shackle in the jail violence concept.

Повдигнаха обвинение на мъж, прострелял полицай с пушка

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем рецидивист, прострелял полицай с пушка. Това съобщават от Прокуратурата.

На 8 юни около 23:30 часа двамата униформени се отзовали на сигнал за междусъседски скандал. На място подателят им обяснил, че негов комшия заплашил семейството му с физическа саморазправа и убийство, след което успял да избяга.

Униформените предпрели действия по установяването на мъжа, при което срещу тях бил произведен изстрел. Куршумът уцелил единия от полицаите в ръката. Докато колегата му му оказвал първа помощ, стрелецът се възползвал от ситуацията и нападнал полицейските служители с хладно оръжие. Служителите на реда обаче успели да го обезвредеят и задържат.

На място дошли втори полицейски екип и линейка. Пострадалият полицай е транспортиран в болнично заведение. Задържаният е 67-годишен, криминално проявен и осъждан. От 1977 до 2021 г. има четири присъди – за хулиганство, за противозаконно отнемане на МПС, за телесна повреда и кражби, и за съучастие в опит за кражба на движими вещи.

При последвалото претърсване е иззето използваното от стрелеца оръжие – пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, още една пушка и два ножа. На задържания е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.