Пожар в къща за гости в Румъния, дете и двама възрастни загинаха

Постройката, където се разиграва трагедията, е от 2013 г. и е била дървена с приземен и горен етаж

Дете и двама възрастни загинаха, след като пожар избухна тази сутрин в къща за гости в село Тохани в окръг Прахова в Румъния, съобщи БТА, като се позовава на Департамента за извънредни ситуации.

Общо осем души – петима възрастни и три деца, са били блокирани в огнения капан, след като пламъците обхващат цялата сграда.

“В 9:10 часа беше извадена първата жертва на пожара – овъглен непълнолетен. 48-годишна жена и 16-годишен тийнейджър получиха медицинска помощ. Двамата са с изгаряния по лицето и горните крайници, но са в съзнание. Те са транспортирани до спешното отделение на Окръжната болница в Плоещ за допълнителни грижи”, информира Андреа Урсаки от Инспектората за извънредни ситуации в Прахова.

Постройката, където се разиграва трагедията, е от 2013 г. и е била дървена с приземен и горен етаж.

Туристическият комплекс не е имал разрешение за противопожарна безопасност, предава Диджи24. В момента на пожара в него са били настанени общо 22 души. 12 са били евакуирани, 6 се издирват. Спасителната акция се затруднява от факта, че пожарът е обхванал голяма част от сграда, като засегнатата площ е повече от 1000 квадратни метра.

Десет противопожарни коли и повече от 60 огнеборци са на място. Мобилизирани са и четири линейки на мобилната спешна служба (СМУРД) и три на Бърза помощ.