Позлати я! Путин запуши устата на бившата си с милиарди! (ВИДЕО)

Сензационно разследване бе публикувано в YouTube канала на екипа на Алексей Навални, който в момента е в затвора. То е посветено на Людмила Путина – бившата жена на руския президент, която след новия си брак вече носи друга фамилия – Очертная. Нея тя взема през 2015-та

Основната част от видеото е посветено на източниците й на доходи, като според авторите основна част от тях идват от имение с архитектурно-историческа стойност в центъра на Москва, построено през далеччната 1774 г. на улица „Воздвиженка” в съседство с Кремъл. То – заедно с поземления имот, й е прехвърлено от градските власти с помощта на офиса на президента. Сградата е ремонтирана, надстроени са два етажа и впоследствие е прекръстен на „Център за развитие на междуличностните комуникации“.

Този център се ръководи в момента от новия мъж на бившата жена на Путин – Артур Очертни, който отдава сградата на стойност 10 млрд. рубли под аренда на фирмата „Меридиан“, принадлежаща на неговата жена, а тя на свой ред я отдава под наем на „Сбербанк“, ВТБ и други търговски проекти. Според изчисленията на разследващия екип, Людмила Очеретная печели от това над 250 млн. рубли годишно.

Освен това „Центърът за развитие на междуличностните комуникации“ е щедро финансиран от московските общински влаасти, от „Газпромбанк“ и „Северстал“. Това налива още около 415 млн. рубли, предоставени от компанията на Артур Очертни като заем на „Меридиан“.

Тези огромни суми той инвестира в артаменти и къщи в Южна Франция, в Швейцария и Испания.

Разследващият екип твърди, че имотите на новоизлюпеното семейство са на бща стойност близо 600 млн. рубли. Сред най-интересните от тях са вила във френския луксозен курорт Биариц, апартаменти в Давос и два апратамента в Малага.

Само в Испания апартаментите им струват над 2 млн. евро, а през 2017 г. антикорупционният проект Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) разкри, че само 6 месеца, след като Путин съобщи за развода им, Людмила и новият й мъж стават горди притежатели на баровски вила, намираща се в село Англе, близо до Биариц в южна Франция. Къщата е солидно ремонтирана и реновирана.

Напомняме, че Владимир и Людмила Путини буквално взривиха световното общестено мнение през 2013 г., като изненадващо сложиха край на брака си след 30 години съвместен семеен живот.

Семейният живот с Владимир със сигурност не е бил щастлив Людмила. За това свидетества друга находка на разследващия екип. Според него тя започва да води свой блог в LiveJournal през 2006 г. под псевдонима llenaa, като намалява възрастта си с 10 години.

В него разследващите откриват, че биографиите на Путина и llenaa съвпадат дори по минути, а това дава основаниеда се смята, че блогът действително е нейн.

llenaa пише, например, че обича да кара ски и да играе тенис, а също, че е работила като стругарка. А това са всеизвестни факти от биографията на Людмила Путина.

Също така споделя, че й е откровено скучно и няма с какво да се занимава. Увличала се по психология и йога, а в интернет си правила тестове от типа „какъв вид татуировка ви подхожда“, „какво питие сте по време на секс“, както и да определи психологическата си възраст. Оплаква се, че съпругът й „изпива кръвчицата й“.

Освен това блогърката също като реалната жена са гледали „Буря“ на Островски в театър „Съвременник“, и двете притежават бели той пудели. Има и други съвпадения: llenaa пише, че е гледала стриптийз шоу на Ripperbahn (улица в Хамбург). Книга на близък до Путин немски журналист казва, че Путин заедно с приятели и съпругите си са ходили на еротично шоу в Санкт Паули, Германия. „Рипербан“ е главна улица в този район

llenaa отбелязва, че има две дъщери, една от които е запалена танцьорка, че самата тя е живяла и учила в Санкт Петербург, където е получила диплома по философия и че зодията й е Козирог.

Людмила с новия си съпруг

От години Кремъл пази в дълбока тайна личния живот на Путин. След инвазията на Русия в Украйна обаче и множеството западни санкции срещу руския елит, сензационно започна да изтича информация за извънбрачните му похождения. Неотдавна „Уолстрийт джърнал“ писа, че той има поне три деца от бившата гимнастичка и олимпийската шампионка Алина Кабаева и една дъщеря от бившата домашна помощница Светлана Кривоногих.

Засега Людмила и Артур Очертни не са включени в санкционните списъци на ЕС, но през май месец Великобритания наложи санкции на Людмила Очертная. За разлика от Людмила Очертная, Кабаева попадна в списъка със санкциите на ЕС.

Вижте филма-разследване в оригинал: