ПП се разграничи от удушвачката Габриела

ПП побърза да се разграничи от Габриела Славова, обвинена в жестокото убийство на съпруга си в столичния квартал „Драгалевци“.

Убийството бе извършено на 18 януари на ул. „Елемаг” в столицата. Пейо Пеев седял на шофьорското място в колата, а от задната седалка на автомобила 54-годишната майката на Габриела стискала шията му

Пред това време 33-годишната ѝ щерка, прясно омъжена за Пейо, го притискала към седалката и при опита му да излезе от автомобила затваряла шофьорската врата.

„Във връзка с многобройните публикации около бруталното престъпление от вчера, бихме искали да дадем няколко пояснения.

На първо място – искрени съболезнования на близките на Пейо Пеев, и съжаления за това, че подобни случаи въобще са част от нашия живот.

Габриела Славова не е член на политическа партия „Продължаваме Промяната“. Присъствала е на учредителното събрание на партията и е била на последно място в бургаската листа на ПП на първите за нашата политическа сила избори през 2021 г.“, отбелязват в позиция от партията.

От ПП напомнят, че бруталното престъпление няма нищо общо нито с политиката като цяло, нито с политическата дейност на конкретните извършители, и поставянето на случая в подобен контекст политизира излишно и без това трагичния случай.

„Убедени сме, че никой няма полза от това“, пишат още от виртуалната партия.