ПП видя вариант за кабинет с БСП, ГЕРБ и ДПС

Съществуват варианти, по които партиите могат да помислят дали да подкрепят правителството. Предложението е в четвъртък да се разгледа декларацията за подкрепа на четирите основни цели. Това обяви пред бТВ председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Той обясни, че намерението на ПП е да намери обединяващи цели.

„БСП имат резерви към текстовете за Украйна и те бяха редактирани, но това не се случва за първи път. Декларацията вече съдържа редактиран текст, който не може да коригираме. И не става дума само за оръжията за Украйна“, каза Гюров.

Той обясни, че са готови да обсъдят всякакви предложения с „Български възход“ и партиите, които ще подкрепят декларацията.

По думите му системните партии като ГЕРБ и ДПС има какво да подкрепят в декларацията, защото се водят дискусии и за националната детска болница.

„Ако се стигне до ситуация, в която ще имаме подкрепата само на „Демократична България“, ние ще върнем мандата, каза Гюров.

Парламентарната математика показва, че шансовете за втори мандат не са големи, но ще търсим подкрепа по важни цели, допълни той.

Гюров коментира и отношенията на ПП с президента Румен Радев.

„Политическото противопоставяне в този момент не води до добри резултати. Отношенията ни с президента Радев търпят развитие, но още имаме притеснения за политически назначения“, каза той.

Гюров добави, че в ПП имат притеснения за политически назначения и ще повдигнат въпроса.