„Допълнително са изведени и екипи, които с технически средства наблюдават ще установява дали водачите на превозни средства превишават допустимата скорост по съответните пътни участъци“, каза още комисар Паргов.

Взети са и допълнителни мерки пред християнските храмове. Там ще има полицейски служители, които да гарантират сигурността и да подпомагат регулирането на движението, поясни още началникът на „Охранителна полиция“ и подчерта, че ще се следи за съмнително поведение на граждани.

 

Снимка: bTV

 

„Най-невралгичните точки по време на празничните пътувания са магистрала „Струма“, както и главен път 1-6 от магистралата към ГКПП „Гюешево“. Предполагаме, че голяма част от българите ще прекарат празниците в съседна Македония, затова ще има непрекъснато автопатрули, които да регулират и подпомагат движението в тази посока“, поясни комисар Паргов.

Той съобщи, че допълнителни екипи ще има и по пътя към Рилския манастир, където ще бъде проведена специализирана полицейска акция от служители както на ОДМВР-Кюстендил, така и на дирекция „Жандармерия“.

 

Снимка: bTV

 

Комисар паргов посъветва също така хората, които тръгнат на път за дълъг период от време, да не оставят в домовете си крупни суми пари, както и да не качват твърде често постове в социалните мрежи.