„Празноговорене“: Вили Лилков бил задължен да се пусне за кмет

Бившият общински съветник Вили Лилков, чиято кандидатура за кмет на София бе издигната преди дни, обяви, че е почувствал задължен да влезе в надпреварата. Пред БНТ той коментира, че допреди 10 дни нямал намерение да го прави.

„Но след обявяването на кандидатурата на ПП-ДБ, възмущението на десните сини избиратели беше голямо и натискът към мен, в добрия смисъл, беше толкова голям, че се почувствах задължен да се явя като алтернатива“, каза той.

Лилков бе номиниран от гражданска инициатива, но е възможно да получи подкрепа и от ГЕРБ. Той даде ясно да се разбере, че най-сериозният му съперник за поста ще е кандидатът на ПП-ДБ Васил Терзиев. Лилков коментира, че столичната община трябва да се управлява от хора с опит, а не да се правят експерименти.

„Тя (общината б.р.) е нещо много по-различно от бизнеса, политиката в парламента и празноговоренето. Столична община е един механизъм, който трябва да е много добре познат, трябва да се знаят системите на града и решенията“, каза Лилков.

Основната задача на следващия кмет ще е да вкара града в 21 век, коментира още той.

„Слабостта на Васил Терзиев е, че не е опитен, не познава града. Едно е управлението на голям бизнес, друго е на малка фирма, трето и четвърто – на Столична община“, заяви Лилков.