Пребиха и държаха за заложник Роберто Баджо по време на Италия – Испания

Кошмарна вечер преживя легендата на италианския футбол Роберто Баджо по време на мача от европейското първенство между Италия и Испания. И не говорим само за загубата на „Скуадра“-та с 0:1.

Носителят на Златната топка за 1993 г. и семейството му са станали жертва на обир, при който за държани за заложници.

Плашещата случка се разиграла във вилата на бившия футболист в Алтавила Вичентина. Около 22:00 ч. местно време петима въоръжени престъпници нахълтали в дома.

Баджо веднага скочил да защитава семейството си – съпругата си Андреина и трите им деца, но получил силен удар с пистолет в главата. Това му причинило дълбока рана на челото.

 

Снимка: Getty Images

Заедно със семейството си той бил заключен в една от стаите, докато грабителите претърсвали къщата за ценни вещи. Пленничеството на Баджо и семейството му траяло около 40 минути. Когато бившият футболист разбрал, че престъпниците са напуснали дома му, разбил вратата и се обадил веднага на полиция и Бърза помощ.

 

Снимка: Getty Images

Той бил откаран в близката болница, където получил няколко шева на челото заради удара.

Полицията на град Винченца вече работи по случая. Все още не е ясно колко и какво точно са отмъкнали крадците. Липсват бижута, часовници и пари.

За щастие другите членове на семейството на Баджо се отървали само с уплаха.

От полицията смятат, че групата е била от професионални крадци, тъй като е действала бързо и след предварителен детайлен план – знаели са откъде и как да влязат и какво да търсят.

 

Снимка: Getty Images

 

Баджо живее в къщата от около 15 години. Тя е добре изолирана в гората и няма съседи наблизо. За разследването са иззети записите от видеокамерите в имота.