Пребиха общински съветник, напуснал „Възраждане“. Той подозира партията

Иван Алексиев разказа за отправени заплахи към него и семейството му от ръководството на партията

Независимият общински съветник в София Иван Алексиев е нападнат и пребит от маскирани посред бял ден, близо до дома си. Той е със счупен нос и охлузвания по главата и лицето.

Преди това Алексиев казва, че е заплашван от ръководството на партия „Възраждане“, където е членувал. По думите му нападението идва от партията и по-точно от ръководството.

„Отидох на работа, мина общинската сесия и на връщане около 11:30 ч. видях един съсед и спрях да разговарям с него. Отнякъде дойдоха двама маскирани мъже, напръскаха ме със спрей и започнаха удари. Единият – с маска като за мотор, виждат се само очите и устата, а другият – с шапка, наведен. Нито реплики, нито нищо. Дядото започна да вика, една жена също“, разказва Алексиев в „Тази сутрин“.

Иван Алексиев е избран за общински съветник с листата на партия „Възраждане“, но взима решение да я напусне и така става независим.

„Бях кандидат-кмет за район „Люлин“. Така се стекоха обстоятелствата, че напуснах структурата. Имахме непреодолими различия с ръководството в цялата идеология. Не е това, което се казва.  Към мен е имало заплаха от ръководството, че ще бъда унищожен, пребит. Казаха ми хора, които са били на събрания. Намекнаха ми, че е имало събрание на избраните общински съветници за Северна България, на което се е разказало как аз и няколко общински съветници от Пловдив ще бъдем приключени. „Трябва да внимаваш, защото имаш деца“ – това беше обаждане по телефона. Най-вече се притеснявам за децата ми“, допълва Иван Алексиев.

Той е избран и да везе в Народното събрание, но се отказва от депутатското си място, за да не бъде на едно място с човека, който го заплашва.

След участието на Алексиев в „Тази сутрин“ по bTV председателят на групата на „Възраждане“ в СОС Деян Николов разпространи позиция до медиите:

„Кандидатът за общински съветник, променил политическата си принадлежност на входа на Общинският съвет, очевидно търси медийно внимание, като говори клевети по една от частните национални телевизии. Разбираемо е, само ако е видим ще може да осребри политическото си влияние. Позицията на „Възраждане“ по този въпрос е ясна и категорична. С източника на клеветите ще се видим в съда. Поднасяме извиненията си на избирателите ни, че човек с подобно поведение е попаднал в листите ни за общински съветници“, написа Николов.