Предупреждение: Зверски тапи по границите

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция и Турция, съобщиха от „Гранична полиция“-МВР, на сайта си. Информацията за трафика е към 6:00 часа.

Интензивен е трафикът на изход за товарни автомобили на пунктовете „Видин“, „Никопол“, „Сомовит“ и „Кардам“. От румънска страна до 31 август са въведени ограничения за преминаване през граничния пункт „Вама веке“ в петък, събота и неделя, и празничните дни за товарни автомобили над 7,5 тона. На ГКПП „Видин“ се монтира допълнителна покривна конструкция на двете крайни трасета на изход и на вход в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“(„Липница“ и „Крушари“, „Добромир“) се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

На границата с Гърция трафикът е интензивен на пункт „Кулата“ и в двете посоки.  На ГКПП „Маказа“ трафикът е интензивен на изход за леки автомобили. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване, освен „Кулата“ и „Маказа“, и останалите пунктове  – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“ и „Капитан Петко войвода“.

През гранични пунктове  „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът на граничния пункт „Калотина“ е интензивен на входа. На пункта се извършват строително-монтажни дейности, което налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Интензивен е трафикът на границата с република Турция на пункт „Капитан Андреево“ за леки автомобили.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален във всички пунктове.