Президентът на Иран заплаши да унищожи Израел, ако атакува тяхна територия

Една израелска атака на иранска територия може коренно да промени динамиката и да доведе дотам, че от „ционисткия режим“ да не остане нищо, заяви президентът на Иран Ебрахим Раиси, предаде Ройтерс.

Вчера Раиси пристигна на тридневно посещение в Пакистан. Там той обеща да увеличи обема на търговията между двете съседни страни до 10 млрд. долара годишно. Техеран и Исламабад се опитват да възстановят връзките си, след като по-рано тази година си размениха безпрецедентни военни удари, отбелязва Ройтерс.

В петък над иранския град Исфахан се чуха експлозии, които според източници са били израелска атака, но Техеран омаловажи инцидента и заяви, че не планира ответни действия, припомня агенцията.

Междувременно днес иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан осъди планираните санкции срещу страната му заради мащабното нападение с дронве и ракети срещу Израел в нощта срещу 14 април, предаде ДПА.

Абдолахиан написа в социалната мрежа „Х“, че с атаката Иран е упражнил правото си на самозащита. Той призова за налагане на санкции срещу Израел.