Президентът не мълчи: България ще спечели от Шенген

Някой явно иска да влезем в Еврозоната през задния вход, както някои направиха в политиката. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

„Влизането в еврозоната не е вид надхитряване. Тази инфлация, която в момента ни спира за влизане в еврозоната, се дължи на бивши управленски решения. Служебното правителство не може да компенсира липсата на политическа воля от партиите в предишния парламент, които отказаха да приемат законите, които трябва да осигурят пътя ни по-натам към Еврозоната“, допълни още Радев.

„Очаквам в работата на ЦИК и на всички органи, ангажирани с изборите, да има повече прозрачност. Нека допълнително да не обезличаваме машинното гласуване”, коментира президентът решението на комисията за общо броене на хартиените и машинните гласове.

„В момента се полагат всички усилия да се намери най-доброто техническо и организационно решение за изборите. Не трябва да се насажда недоверие в изборите, защото и без това избирателната активност не е такава, каквато трябва да бъде“, добави Радев.

„Аз съм убеден, че влизането ни в еврозоната ще доведе до съществени икономически ползи, но най-важно е да бъдат убедени гражданите, защото те масово не вярват, защото досега те плащаха цената на всички реформи на некомпетентните и користни политически решения“, заяви още Румен Радев.

Президентът Румен Радев коментира и случая „Локорско“: „Тази нулева миграция означава политика на снишаване и бездействие. Нека си спомним Лъвов мост.

Хората масово напускаха това място, защото това беше легалният пункт за събиране на нелегални мигранти“.