Мартин Божанов - Нотариуса

При закрити врата изслушват прокурори, разследвали Мартин Божанов

Става дума за Йордан Петров, Деян Захариев, Светослав Милушев, Мария Кабалакова и Пламен Иванов

При закрити врата прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изслушва няколко редови прокурори от Софийската градска прокуратура по повод разследването срещу Мартин Божанов в прокуратурата.

Йордан Петров, Деян Захариев, Светослав Милушев, Мария Кабалакова и Пламен Иванов дойдоха в сградата на кадровия орган, но отказаха да отговарят на въпроси на медиите. Разплитането на схемата на Мартин Божанов започна от разследване на Антикорупционния фонд и свидетелство на Ивайла Бакалова, че е била изнудвана от Нотариуса.

Бакалова е разговаряла с Мартин Божанов от чужд телефон, твърдят от обвинението. „Имаме запис, на който се виждат лицата, чийто дом е посетила г-жа Ивайла Бакалова”, допълни градският прокурор на София.

Споменатите хора са били разпитвани от Районната прокуратура, след като Емил Писков и Мартин Божанов подали жалба срещу Бакалова за незаконен запис, каза още Кирилова. „Тя сама отива е дома на тези хора, иска среща, търси правна помощ от тях. Те ѝ казват, че не познават Божанов, но познават Писков, тъй като им е вършил определени юридически услуги”, каза още тя.