Принцесата на Уелс е претърпяла операция, а крал Чарлз III влиза в болница

Вчера Би Би Си съобщи, че във вторник принцесата на Уелс е претърпяла коремна операция и трябва да остане в болница в следващите две седмици

Другата седмица Крал Чарлз III ще постъпи за лечение на доброкачествено състояние на простатата, обяви Бъкингамският дворец в съобщение до медиите и обществеността. Публичните ангажименти на 75-годишния монарх ще бъдат отложени за кратък период от време, необходимо за възстановяването му след планираната „коригираща процедура“ за лечение на увеличена простата.

 

Вчера Би Би Си съобщи, че във вторник принцесата на Уелс е претърпяла коремна операция и трябва да остане в болница в следващите две седмици. В изявлението на Двореца Кенсингтън се каза, че процедурата е била планирана и успешна, но принцесата няма да възобнови кралските си задължения в следващите няколко месеца.

 

Дворецът не разкри повече подробности за състоянието на 42-годишната съпруга на престолонаследника принц Уилям Уелски, но уточни, че тя не е била оперирана от злокачествено образувание.

 

Календарът на принцесата за декември беше запълнен и нищо в публичните ѝ изяви не е подсказвало, че тя има сериозен здравословен проблем, отбелязва Би Би Си.

„Принцесата се надява, че обществеността ще разбере желанието ѝ да поддържа в колкото се може по-голяма степен усещането за нормалност за децата си“, казва се още в изявлението на Кенсингтънския дворец.

Публикуването в един и също ден на известия за медицинското състояние на двама старши членове на кралското семейство е необичайно, но е било наложено от обстоятелството, че кралят е трябвало да отмени ангажиментите си, насрочени за утре.

На 18 януари той трябваше да се срещне с чуждестранни високопоставени лица и членове на кабинета в Шотландия.

Кенсингтънският дворец ще публикува ново известие за състоянието на Катрин Уелска едва когато има „значима нова информация“ по този въпрос, пише Би Би Си.