ПРИСЪДА: Слави осъди Кирил Петков за 50 000 лева

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов обяви в кулоарите на парламента, че лидерът на партията Слави Трифонов е осъдил за 50 хил. лева съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков за претърпени неимуществени вреди вследствие на обидни квалификации.

Решението е на Софийския градски съд и е по делото, което Трифонов заведе срещу бившия си коалиционен партньор през 2022 г. заради изказването на Просто Киро от 13 юни, в което той нарича „Има такъв народ“ мафия.

Репликата дойде в същия ден, в който Трифонов обяви, че изтегля министрите си от четворната коалиция и последва решението на петима депутати от „Има такъв народ“ да напуснат формацията. Исковата молба бе подадена на 24 юни и бе за 50 хиляди лева. Още тогава Трифонов се закани, че ще съди Петков и вицепремиера Асен Василев. „Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и – не знам като какъв да го определя – Радостин Василев.

Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И разбира се, ще ги спечеля. А сега вижте пресконференцията на „Има такъв народ“, която завърши преди малко. Срещу лъжите и клеветите стоят фактите“, написа тогава във „Фейсбук“ Трифонов.

Днес от „Има такъв народ“ коментираха, че решението на съда доказва, че Петков е „за втори път лъжец“. Йорданов каза, че по всяка вероятност Трифонов ще дари парите за благотворителност „за да спаси някое дете“, така че „с тези пари Кирил Петков ще направи нещо полезно в жалкия си живот“.