Прогнозата: Снегът иде

През нощта облачността ще бъде значителна, без валежи. В Северна България ще духа слаб западен вятър. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София – около 1°.

Утре още сутринта облачността ще се разкъса и ще намалее, над по-голямата част от страната до предимно слънчево време. Повече облаци ще има над крайните южни райони, но ще е без валежи. Преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгла. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София – около 10°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В новогодишната нощ над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, но в Горнотракийската низина, по Черноморието и поречието на Дунав ще е с ниска облачност или мъгла. Температурите в полунощ ще са между 2° и 7°, в София – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, без валежи. Временни разкъсвания и намаления до предимно слънчево време ще има над северните райони. Вятърът ще е слаб, преди обяд от запад, след обяд ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са 10°-12°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението но морето ще е 1 бал.

Над планините облачността ще е разкъсана, над повечето райони до предимно слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има над планините в крайните южни райони на страната, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 1°.

В понеделник ще има разкъсана облачност; на места в равнините ще е мъгливо. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, а максималните – между 8° и 13°.

Във вторник през страната ще премине атмосферно смущение. Облачността ще е значителна и на места от запад на изток ще превали слаб дъжд, в планините над 1800 м – сняг.