Прокуратурата не намери доказателства за домашно насилие срещу прокурор Бисер Михайлов

Няма доказателства за извършено домашно насилия от прокурора от Перник Бисер Михайлов над съпругата му и досъдебното производство по инцидента на 12 октомври 2023 година е прекратено, съобщиха днес от Софийска градска прокуратура. Той е баща на Васил Михайлов срещу когото се водят няколко дела за заплахи и побой. След инцидента Бисер Михайлов беше задържан за 24 часа, но беше освободен без мярка за неотклонение.

 

В хода на разследването са били разпитани петнадесет свидетели. Приобщени са медицински документи. Извършен е оглед на местопроизшествие. Извършено е освидетелстване на Бисер Михайлов и Биляна. Михайлова. Назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психологични, уточняват от СГП.

Съгласно експертното заключение, на Биляна Михайлова са били причинени увреждания, които са довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Те имат характер на лека телесна повреда.

Травми имал и Бисер Михайлов, които са ми причинили болка и страдание и също се определят като лека телесна повреда. В показанията Биляна Михайлова посочила, че съпругът й не я е удрял, а при опит от негова страна да я отблъсне, тя е изгубила равновесие и паднала.

„По време на възникналия конфликт съпрузите са били сами и не е имало други свидетели очевидци, които лично да са възприели случилото се. Предвид липсата на свидетели очевидци извън страните в конфликта и показанията на Михайлова не може да бъде установено по несъмнен начин коя е била активната страна в конфликта, кое действително е било лицето, обект на противоправно поведение, респективно кои от нараняванията и по отношение на кое от лицата са били причинени умишлено и кои вследствие на опит от страна на противоправно нападнатото лице да отблъсне нападението и да защити неговата лична и телесна неприкосновеност“, посочват от СГП.

Предвид всичко констатирани наблюдаващият прокурор е прекратил наказателното производство. Двете страни в конфликта имат възможност да обжалват решението пред Софийски градски съд в седемдневен срок от получаването му.