Прокуратурата поиска потвърждаване на присъдата от 20 години затвор за Георги Семерджиев

Според държавното обвинение е доказано, че именно той е карал джипа във фаталната нощ

Прокуратурата поиска потвърждаване на тежката присъда на Георги Семерджиев. Той е осъден за тежката катастрофа на бул. “Черни връх”, при която загинаха две момичета. За престъплението Софийският градски съд призна за виновен Георги Семерджиев и го осъди на 20 години затвор.

„Пред втората инстанция беше проверена втора версия за случилото се. И тя беше дискредитирана. Затова трябва да бъде отхвърлена. Надявам се, че пред Върховния касационен съд подсъдимият няма да изложи и трета версия“, посочи прокурорът по делото.

Според него теорията на Семерджиев, че е бил отвлечен и упоен, както и че не е карал колата в нощта на инцидента, е отхвърлена отдавна. Допълнителни експертизи отхвърлиха и втората версия на подсъдимия. Всички доказателства сочат, че Семерджиев е употребил наркотици в деня на инцидента, посочиха от прокуратурата.

Според държавното обвинение ефектът на метамфетаминът е като падане на всички задръжки. „Доказано е, че именно Семерджиев е карал джипа. Правилно Градският съд е завишил наказанието заради циничния начин, по който две момичета са загинали“. Затова не трябва да бъде намалено наказанието. С подобна присъда се надявам да се постигне дисциплиниращ ефект както при подсъдимия, така и в обществото“, посочиха от прокуратурата.

Родителите на загиналите момичета и адвокатите им поискаха същото от Апелативния съд.