Простреляха жандармерист с арбалет пред посолството на Израел в Белград

Сръбски жандармерист бе прострелян във врата с арбалет пред посолството на Израел в Белград, съобщи сръбската обществена телевизия РТС.

„Днес в 11:00 ч. лицето Н.Н., чиято идентичност все още се установява, стреля с арбалет срещу представител на Жандармерията, който е изпълнявал задълженията си за охраняване на посолството на Израел, и го е уцелил във врата. Жандармеристът М.Й. е използвал оръжие при самоотбрана и е овладял нападателя, който загина от нараняванията си“, съобщи сръбският вътрешен министър Ивица Дачич.

Жандармеристът е тежко ранен и се намира в Спешна помощ в сръбската столица. Там ще бъде подложен на операция за отстраняване на стрелата от врата. Според Дачич става въпрос за терористичен акт срещу Сърбия и срещу жандармериста.

„Той е изпълнявал задълженията си да охранява посолството на Израел в постройката, която се намира отпред. Лицето Н.Н. няколко пъти е дошло до полицая и го е питало къде е музеят и т.н. Тръгнал си е и пак се е върнал, отворил вратата на постройката, извадил арбалет от торбата, която носел, и ранил полицая“, обясни Дачич, цитиран от „Танюг”.

Жандармеристът изстрелял няколко куршума със служебното си оръжие в Н.Н., който починал след половин час. Превантивно са арестувани няколко души, които са се намирали в близост до полицейски обект.

„Всички подробности около нападението и възможните мотиви се разследват. Разследването се води от специалната прокуратура“, отбеляза сръбският вътрешен министър.