Протест блокира центъра на София

Протестно автошествие под наслов „Стоп на беззаконието по пътищата“ блокира центъра на София. В него се включват сдружения на родители, чиито деца са загинали в катастрофи, таксиметрови шофьори и протестиращите срещу реорганизацията на бул. „Патриарх Евтимий“. Европейският център за транспортни политики също се включи в недоволството, съобщават от Нова.

Поводът за протеста е делото, което ще се гледа днес – за 15-годишния Филип Арсов, който миналата година беше убит на пешеходна пътека в София от шофьор, употребил алкохол.

„Искаме са кажем стоп на беззаконието в държавата“, каза основателката на сдружение „Ангели на пътя“ Петя Иванова.

Зам.-председателят на Браншовата организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България Боян Василев пък заяви, че не е съгласен с начина, по който се управлява столицата.

„Тук сме, за да подкрепим семейството на Филип в болката, която преживяват. Тук сме да подкрепим жителите на Гурко“, допълни Ангел Попов – експерт в Европейския център за транспортна политика.

Протестиращите се движат по бул. „Цариградско шосе“, бул. „Васил Левски“ до „Петте кюшета“. Оттам ще започне пешеходно шествие, което ще стигне до Съдебната палата и ще продължи до сградата на Общината на ул. „Московска“ 33.