Протест на АМ „Хемус” затвори и двете платна преди тунел „Топли дол“

От КНСБ настояват за скок на заплатите в АПИ

Протестиращи служители на Агенция „Пътна инфраструктура” затвориха и двете платна на АМ „Хемус” при тунел „Топли дол”. От полицията са организирали обходни маршрути. Протестът е под надслов „Достоен труд – достойно заплащане”. Пътищарите не подготвят продължаване на протеста за утре.

„Миналата година след като на 13 декември затворихме тунел „Витиня”, ни дадоха 30% от заплатите. Тогава заплатите бяха под 600 лева нетно възнаграждение. Сега са под 1000 лева. Искаме достойно заплащане, трудът ни да бъде оценен. Текучеството в агенцията е голямо, заради ниското заплащане. Пътищар това звучи гордо”, заяви Малина Кованджиева, председател на браншовия синдикат към КНСБ.

Синдикатът настоява за увеличение на заплатите на работещите в Пътната агенция с 20% с Бюджет 2024. В декларация, изпратена до финансовия министър Асен Василев, е посочено, че за целта са необходими малко над 17 млн. лева. Според синдикатите по-големите възнаграждения са израз на професионално признание към усилията на служителите в АПИ.

Криминални истории, разказани от Novinar.bg, четете ТУК
Запознайте се с мненията и коментарите на публични личности ТУК
Не пропускайте нищо важно с „Гласът на Новинар
Запазете Novinar.bg в любимите си отметки и заповядайте отново при нас!