Протест пред Съдебната палата след убийството на жена в София

Протест срещу насилието над жени пред Съдебната палата в София ще се проведе тази вечер от 18.30 ч. Повод за него е новината за убийството на жена в условията на домашно насилие. Обвиненият Орлин Гигов е задържан за смъртта на жената, с която е живеел.

Престъплението е станало на 20 юни в столичния квaртал „Красно село“ при скандал между двамата и след употреба на алкохол. Жената е намерена на плочките в жилището с черепно-мозъчна травма. Серия от побои над различни жени в София сочат именно Орлин Гигов като извършител.

Пред камерата на NOVA застана и Мила Пейкова, която твърди, че също е била негова жертва. Пострадалата води дълга съдебна битка, но без успех.

„Решението на съда беше 5000 лв. глоба и една година условно с изпитателен срок в следващите четири години. Той обжалва и накрая остана само със санкцията. Условната присъда ми създаде илюзията, че този човек ще бъде спрян. И няма да има възможност да наранява повече. Така всеки, който пребива хора, ще се научи, че с пари ще му се размине. Опитах се да се свържа с украинката. Писах ѝ SMS-и. Но тя ме отблъсна“, заяви Мина Пенкова.