Психиатри отказаха на Емили Тротинетката да изкара шофьорска книжка

За това се оплака самата тя в социалните мрежи

Емили Тротинетката се оплака на почитателите си в ТikTok, че нейна мечта е била съсипана. „Направо съм разбита!”, пише тя. Инфлуенсърката обяснява в публикация, че не са ѝ позволили да си изкара книжка за мотор.

„На 8 януари започнах курсове за категория „А“ във Варна. Успешно изкарах теорията и практиката, успешно си взех изпитите в ДАИ и бях отлично подготвена за СУМПС за мотор! Отидох в КАТ да си подам документите за книжка, но след като разбраха, че имам ТЕЛК, ме изпратиха да мина през комисия ТОЛЕК и тогава да се върна с решението. Вчера бях в Горна Оряховица, но както знаете от детството си имам психични отклонения и травми и психиатрите се запънаха“, споделя Емили.

Причината психиатрите да откажат са следните диагнози: специфични разстройства на личността, емоционално нестабилна личност, хипомания, хиперактивност, силна тревожност, депресивни епизоди и параноя, изброява инфлуенсърката.

По думите й комисия ТОЛЕК-Горна Оряховица решила, че не е годна да участва в движението. „Много се разстроих и плаках, защото винаги съм мечтала да карам коли и мотори. Сега отново ще си купя хубава, мощна и бърза тротинетка и пак ще съм на пътя“, завършва поста си Емили.