Пускат трамвай №10 от „Журналист“ до „Велчова завера“

От днес – 2 декември, се възстановява движението на трамвай №10 в участъка от площад „Журналист“ до площад „Велчова завера“. То временно беше променено именно заради клоните, паднали от натежалия им сняг.

В столицата днес и утре продължава и събирането, и извозването на пречупени клони и дървета след обилния снеговалеж в края на миналата седмица, съобщават от Столичната община.

До вчера са били извозени 385 тона клони. За 3 дни получените сигнали надхвърлят близо петкратно сигналите за паднали дървета през цялата последна година, отбелязват от общината. Създадена организация между Столичния инспекторат, „Зелени системи“, столичното предприятие за третиране на отпадъците и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и са ангажирани всички налични ресурси на общината, както и всички ресурси на почистващите фирми, с които тя има договор

Вчера бяха разположени контейнери от 35 кубика за поставяне на клони в районите „Красна поляна“, „Слатина“, „Възраждане“, „Изгрев“, „Люлин“, „Средец“ и „Триадица“. Целта е да се оптимизира и ускори дейността след запълването на капацитета на контейнера. Той се извозват до депото и отново се връща в съответния район, уточняват от Столичната община.