Путин посрещна Бъдни вечер със семействата на убити в Украйна руски войници

В Русия нарастват протестите, в които семействата искат мъжете, мобилизирани за войната в Украйна, да бъдат върнати у дома

Руският президент Владимир Путин е приел семейства на руски военни, убити в боеве в Украйна. Срещата се е състояла вчера, когато Русия отбелязва Бъдни вечер, предаде ДПА, като се позова на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Путин е приел семействата в резиденцията си в Ново Огарьово, край Москва. Преди това за роднините на загиналите военнослужещи е била организирана изложба и специална програма.

Песков поясни, че Путин след това заедно с роднините на загиналите военни, е присъствал на Рождествена меса в църква в пределите на резиденцията в Ново Огарьово.

Преди литургията президентът е разговарял „откровено и продължително“ със семействата на убитите военни. Той ги е поканил и да се присъединят към него на вечерята по повод Бъдни вечер.

Канейки семействата на убити във войната военнослужещи, Путин вероятно се опитва да се представи като загрижен за нуждите на тези хора преди президентските избори през март, на които той отново се кандидатира, отбелязва ДПА.

В Русия нарастват протестите, в които семействата искат мъжете, мобилизирани за войната в Украйна, да бъдат върнати у дома, допълва агенцията.

Междувременно от украинските военновъздушни сили обявиха, че Русия е изстреляла 28 дрона и 3 крилати ракети по украинската територия тази нощ. Украинската противовъздушна отбрана е унищожила 21 от дроновете, предаде Ройтерс.

Те добавиха, че Русия е взела под прицел основно цели в Южна и Източна Украйна. Украинските ВВС не уточняват какво се е случило с трите руски крилати ракети.