Радостин Василев остана без имунитет

Депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Радостин Василев е депозирал днес в парламента отказ от имунитета си. До това се стигна, след като главният прокурор Иван Гешев го поиска на 24 април.

Поводът според държавното обвинение са събрани доказателства срещу Василев, че „през юни 2022 г. чрез заплашване e направил опит да принуди народен представител (Христинка Иванова – бел. авт.) противно на волята и убежденията му да напусне парламентарна група, както и Народното събрание“.

От трибуната на Народното събрание Василев обясни, че не е очаквал да се стигне до момент, в който да се откаже от имунитета си, защото винаги е спазвал закона и правилата. Той уточни, че се е запознал с мотивите на прокуратурата и ги обяви като фарс

„Колегите ми от „Продължаваме промяната – Демократична България“ се опитаха да ме разубедят и да не си давам имунитета, защото считат, че това действие на Иван Гешев е опит за шантаж и политически натиск спрямо депутат, който казва истината. Но реших да дам пример“, каза от трибуната Василев.

„След като се запознах с всички документи от прокуратурата съм убеден, че това е фарс и опит да ме пречупят. Гешев и придворните му от бившата Специализирана прокуратура са истинските защитници на мафията в България“, допълни Василев.