Радостина Минчева: Участниците в „СнИмай Вдъхновение“ се справиха при трудни условия за кратко време

ВИП МЕДИЯ България отличи млади таланти

Фотоконкурсът „СнИмай Вдъхновение“, за месец май 2024 година, се реализира изцяло като благотворителен проект и има за цел да насърчи социалната ангажираност и творческото развитие на децата.

Организаторът е Радостина Минчева – медиен издател, продуцент дигитални проекти и собственик на дигитално издателство ВИП МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ, което има над 20 онлайн медии. Нейната обществената и социална ангажираност включва различни активности и инициативи, насочени към подобряване на благосъстоянието и качеството на живот в обществото с приоритет, разбира се – децата.

Изданието на конкурса за месец май 2024 г. е за мобилна фотография и е благотворителен проект, в който участват благонадеждни деца. Основният мотиватор за реализирането на конкурса е известна личност, но категорично държи да остане анонимен. От интервю с Радостина Минчева за пловдивско издание става ясно, че той е ерудиран и перспективен млад мъж, който е високо ценен от софиянци, с престижна професия и личност с голям потенциал.

Младите таланти в областта на мобилната фотография бяха предложени от фондация „Добро за всеки“. Изданието на този конкурс предостави възможност на деца и младежи да покажат своята креативност и умения, като представят уникални снимки в различни категории.

„Изумително и неочаквано за журито беше, че младите любители на мобилната фотография, могат да се адаптират толкова бързо при обстоятелствата, в които ги поставихме. Участниците в „СнИмай Вдъхновение“ се справиха при трудни условия за кратко време.“ коментира Радостина Минчева.

Младите фотографи са на възраст от 10 до 17 години и са получили мобилните телефони, с които са снимали, седмица преди финала на конкурса. Благодарение на Jar Computers са осигурени еднакви мобилни устройства. Участниците не са знаели, с какви телефони ще снимат и апаратите са непознати за тях.

Фотоконкурсът „СнИмай Вдъхновение“ включва 8 категории, които обхващат различни теми. Това позволява на младите фотографи да изразят своето въображение и уникален поглед върху света.

В журито участва  Елизабет Армен, дъщеря на Мисис Европа Манита Вартан. Снимките са оценявани и от дизайнерът Тодор Атанасов, който освен художник и музикант е баща на 4 деца. Другите членове на журито са Лидия Костова и Марияна Костова от фондация „Добро за всеки“.

Българските производители ChoChoRap се включват в конкурса с подаръци за участниците.

Снимките на младите фотографи могат да се разгледат на сайта на организаторите vipmedia.bg  в категория Фотоконкурс.

Всички участници са получили и сертификати за участие, а най-добрите снимки ще бъдат включени в специална изложба, която предстои да бъде организирана.

Победителите:

Румен Лазаров, 17 г. – „Супер победител“ – за цялостно представяне;

Роналдо Радойнов, 12 г. – победител в категория „Дървесна енергия“;

Рая Радойнова, 10 г.  – победител в категория  „Цветен рай“;

Каролина Фурманиак, 13 г. – победител в категория „Фауна“;

Инди Фурманиак, 15 г. – победител в категория “Спортни емоции“;

Кристиян Иванов, 15 г. – победител в категория „Архитектура“;

Венцислава Радойнова, 11 г. – победител в категория  „Зеленчукова палитра“;

Виктория Ропанска, 14 г. – победител в категория  „Плодови богатства“;

Людмил Михайлов, 17 г. – победител в категория  „Вдъхновение“.

 

Радостина Минчева вярва, че добрите дела трябва да бъдат споделяни, защото позитивното вдъхновение е движеща сила за успех.