Мъжко бельо
Мъжко бельо

Ръководство за мъже: как да изберем най-подходящото бельо за студения есенно-зимен сезон

В студеното време е важно да запазим тялото топло. Неприятните вируси и бактерии могат да се възползват от всяка малка грешка, за да атакуват организма. И все пак, това може да бъде избегнато много лесно. И откъде другаде да започнете, ако не от топлото бельо, което е неразделна част от гардероба на всеки човек. Знаете ли как да изберете правилните модели мъжко бельо?

Правилен размер  

Може да изглежда тривиално, но много господа купуват неправилен размер мъжко бельо, смятайки, че по-малкият размер ще подчертае тяхната мъжественост или, обратно, по-големият размер ще прикрие по-изразените им задни части. Нито едно от двете обаче не е вярно. Независимо дали носите мъжки шорти или боксерки, винаги е важно да изберете най-точния размер бельо, защото само така то може да ви осигури максимален комфорт и топлина.

Важно е да знаете, че твърде малкото бельо може да причини много сериозни заболявания, не само според уролозите, но и според резултатите от практиката.

Пижама, пасваща като ръкавица

Можете да се чувствате комфортно, само ако дрехите и бельото ви пасват перфектно. Същото важи и за мъжките пижами. Ако искате тялото ви да бъде достатъчно затоплено, трябва да има възможно най-малко свободно пространство между кожата и дрехата, за да няма място за свободно преминаващ студен въздух. От друга страна, прекалено тясната пижама няма да ви позволи да си починете добре, защото ще ви стяга и ще ограничава движението.

Най-подходящата материя

Важно е да се помни, че не всяка плътна и дебела материя топли. Вярно е, че по-плътните материали е по-вероятно да имат по-добри терморегулиращи свойства, но те могат да бъдат тромави и да възпрепятстват свободното движение.

Дори тънък материал може да осигури достатъчна изолация срещу студа, благодарение на уникалния си състав. Най-често използваната материя при бельото е памукът, който е удобен и може да задържа топлината. Памукът с примес, например на модал, обаче ще ви направи по-добра услуга, тъй като структурата на този материал позволява на потта да се изнася по-добре далеч от кожата.

Бельо за спорт

Функционалното мъжко бельо трябва да бъде възможно най-удобно и да приляга като ръкавица без да стяга или дразни кожата. Макар, че памукът е много удобен и приятен на допир, дрехите за спорт от синтетични влакна ще осигурят необходимата гъвкавост и ще извеждат потта далече от тялото, така че да го предпазят от настинка по време на тренировка.

Разбира се, лекотата на бельото също е важна. Бельото трябва да е толкова леко, че на практика да не се усеща. Вискозата се характеризира именно със своята ефирност и затова е много популярен материал. Функционалността на бельото включва също така задържане на топлината и, разбира се, абсорбиране на потта.