Ранени хора, пожари и разрушения при ракетен обстрел срещу Киев (ВИДЕО и СНИМКИ)

Продължава посещението на Зеленски в САЩ във връзка с новата финансова помощ за Украйна, която Конгресът трябва да одобри

Столицата на Украйна Киев беше атакувана тази нощс руски ракети. Около 3 ч. през нощта са се чули няколко експлозии и е обявена въздушна тревога. Отломки са нанесли щети на детската болница в града.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че са ранени 25 души, от които 13 са хоспитализирани.

Обитателите на една сграда са били евакуирани, а екипи за пожарната са гасили няколко пожара, предизвикани от останки от ракети. Има и запалени автомобили.

На този фон продължава посещението на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ заради исканото от администрацията на Джо Байдън одобрение от американския Конгрес на нова финансова помощ за Украйна.

Посещението на Зеленски във Вашингтон имаше за цел да убеди американските законодатели да гласуват над 60 млрд. долара военно финансиране за Украйна.

Байдън призова Конгреса да отпусне допълнителните средства и обяви 200 млн. долара отделна военна помощ за Украйна.

„Не губете надежда! Ние ще останем на ваша страна“, заяви американският президент. Той подчерта, че Конгресът на САЩ не трябва да прави коледен подарък на руския президент Владимир Путин. Зеленски от своя страна заяви, че Киев е достатъчно силен, за да спечели войната срещу Москва.