Рангел Бизюрев: Димитър падна на земята и каза „Спри, много лошо ме удари“

Обвиненият за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев застана пред съда в Пловдив. Той беше разпитан като свидетел по делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са обвинени за укривателство.

Бизюрев разказа какво се е случило във фаталната нощ на убийството на 24-годишния Димитър Малинов. По думите му той е нанесъл ударите над Димитър заради обиди, които той говорил по негов адрес пред хората в селото.

„Абсолютно никакъв контакт не съм имал с Димитър. На 20 юли вечерта бяхме с Борислав (единият от близнаците) на барбекю заедно. Тогава от приятели и общи познати разбрах, че Димитър е говорил разни работи по мой адрес – лоши думи. Без никаква причина“, каза Рангел пред съда.

„Бях учуден, защото нямам контакт с Митко. Единствените ни виждания бяха в деня, когато дойдох на центъра. Той случайно мина оттам и се поздравихме и видяхме. Нямаше проблем. Когато разбрах, че той е говорил така за мен, това много ме ядоса. Заболя ме“, допълни обвиненият в убийството на Митко от Цалапица.

Тогава Рангел помолил Борислав, да пише на Димитър и да го доведе в центъра на селото с колата си.

„Дойдоха двамата с колата. Прозорецът на Митко беше отворен, той седеше отпред на седалката. Аз го попитах защо е говорил по мой адрес, защо ме е псувал. Той в първия момент каза – „Няма да ти отговоря“. Аз отворих вратата и той слезе“, разказа още Рангел.

Рангел допълни, че само той е удрял Димитър. Нанесъл му няколко удара в торса и корема. След последния удар, Митко паднал на земята и казал: „Спри, много лошо ме удари“.

„Тогава спрях, качих се в колата и потеглихме“, каза Рангел и обясни, че видял как Митко се изправя. Преди да излязат на главната улица Бизюрев решил да се върне до мястото на побоя. Тогава, според твърденията му, видял как Митко лежи на 20 метра от мястото, където е паднал. Отишъл до тялото му, за да провери пулса му, но Димитър вече нямал никакви признаци на живот.

След като разбрал, че е мъртъв Рангел се паникьосал, а братята помагали в заличаването на следите. Тялото бе намерено заровено на около километър от мястото, на което за последно е бил видян Димитър.