Раздорът лъсна! Борис Бонев нападна ПП-ДБ

Раздорът в розовата коалиция, която взе властта в София, вече не може да се скрие. Лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев, който в Столичния общински съвет е в коалиция с ПП-ДБ, обвини представители на другата част на формацията в желание и на местно ниво да се състави сглобка с ГЕРБ. Той обаче отказа да назове конкретни имена, които работят в тази посока. Бонев поясни, че при такова развитие на нещата неговата партия ще излезе от съвместното си участие в ПП/ДБ и ще бъде опозиция в СОС.

„В коалицията ПП/ДБ има хора, които искат да има сглобка с ГЕРБ и в София. „Спаси София“ няма да участват в съвместно управление с ГЕРБ в СОС и ще бъдем опозиция“, заяви Бонев по Би Ти Ви. Той свързва започналия изненадващо демонтаж на Паметника на съветската армия с кризата по избор на председател на СОС и със съставяне на управляващо мнозинство в общинския съвет. „В седмицата, в която говорихме с БСП за разбиране, някой взе решението за демонтажа на ПСА“, свърза събитията Бонев.

В 10 часа започна 5-ия опит за избор на председател на СОС, с което да се отпуши работата на съвета. Бонев поясни, че този път ПП/ДБ/СС ще издигнат Грети Стефанова за временен шеф, след като на първите две сесии той беше кандидатът, който обаче не получи необходимите му поне 31 гласа, а на следващите две коалицията не издигна такъв.

Общинският съветник от ГЕРБ Георги Георгиев също съобщи, че Стефанова ще бъде кандидатурата на ПП/ДБ/СС за шеф на СОС. „След като създадената тайно „червена коалиция“ в СОС беше разрязана на парчета с флекс, утре очакваме кандидатурата на Борис Бонев да бъде заменена от тази на Грети Стефанова.

Подходът е същият – отново кандидат зад когото няма мнозинство. Вероятно след това ще издигнат представител на някоя от малките групи в съвета – пак без ясно мнозинство. Така единственото нещо, което от ПП/ДБ успяха да направят в първия си месец като управляващи на „Московска“, е да се отърват от обещанията си към Борис Бонев“, коментира Георгиев във Фейсбук.