Разпада ли се ПП? „Верни” на Кирчо дами го зарязаха за вота

Разпада ли се „Продължаваме промяната”? Този въпрос си задават избирателите, след като стана ясно, че две от най-близките съратнички окапват от листите на партията на Кирчо и Асен, та дори драсват с 200 от политиката изобщо.

Първа за неучастието си в предстоящия вот съобщи шефката на кабинета на експремиера и близка до сърцето му Лена Бориславова. Като причина тя посочва личните атаки срещу нея и подчертава, че участието в политиката „има своя цена”.

Решението си тя обяви във фейсбук – по подобие на Дългия. В напоителния си пост тя пише: „Да се занимаваш с политика в България има своята цена. Аз нямам право да я прехвърля върху екипа и работата на „Продължаваме промяната“. Най-накрая имаме шанс да скъсаме окончателно със стария, изчерпан модел на управление, в който някой вожд се разпорежда с хората, с бизнеса, с мечтите и живота ни. Нищо, най-малко пък моето име, не трябва да отклонява вниманието ни от тази цел.” И с плама на комсомолец изброява (не)успехите на партийната формация, като не пропуска да призове да се гласува а нея.

Втората, която окапа от листите й, се оказа Яна Балникова, която на последните избори стана народен представител на „Промяната”  от Габрово, но после заряза депутатския стол и последва премиера си като съветник в Министерски съвет.

Нещо повече – иначе вярната на Кирчо Балникова съобщи, че изобщо се маха от политиката, като също като Лена сподели намеренията си в социалните мрежи. И посочи ата причина като нея – лични причини: „За съжаление по изцяло лични причини няма да имам възможност да продължа да се занимавам с политика“, пише във фейсбук тя. „Заради моето излизане от политиката се налага и изборът на нов водач на листата на Продължаваме промяната за област Габрово. С интерес следя какво ще е окончателното решение на ръководството на партията за листата за Габрово.”

Какви изненади още от ПП да очакват привържениците на новоизлюпената партия с оксфорски лидери остава да разберем съвсем скоро.