Разпадът на ПП започна: Депутат избяга от „Промяната”

Бившият народен представител и съпруг на депутатката Венеция Нецова-Ангова Николай Ангов е напуснал ръководството на „Продължаваме промяната“. Това обяви той в профила си във фейсбук, като посочи 4 причини за решението си. Една от тях били „новите „силни“ в ПП Пловдив“. Ангов уточнява, че решението му не е свързано с правителството на акад. Денков.

Николай Ангов е роден през 1989 г. в Пловдив. На парламентарните избори през ноември 2021 г. беше кандидат от листата на „Продължаваме промяната“, но не беше избран. Влезе в парламента на 22 декември на мястото на проф. Христо Даскалов.

Ето какво написа Николай Ангов:

Напуснах Националния съвет (ЦК-то) на Продължаваме промяната 3 седмици преди изборите с няколко прости мотива:

1) Не съм сред хората, които се борят за някакви властови позиции, а организацията на ПП в Пловдив беше окупирана от точно такива хора

2) Несъгласие и с решенията на ПП относно кандидатите за кметове на Белоградчик и Грамада

3) Категорично несъгласие относно част от хората включени в листата на ПП за общински съветници на челни места

4) Исках да оставя новите „силни“ в ПП Пловдив, да проведат на спокойствие кампанията за местни избори и да не им се налага да се борят с вътрешна опозиция;

  1. Напускането ми няма нищо общо с правителството на Денков. Той и неговия министерски свет се справят блестящо!

Координаторът на „Продължаваме промяната“ за Пловдив Николай Гюров отрече да е чел публикацията. „Не знам кого визира под „новите силни“, коментира той. И обясни, че Ангов не е участвал в предишните две кампании – за местните избори и парламентарните от април.