Руса галимация - Мая се бунтува срещу скъпия газ, но отказва да плаща сметки за ток...

Рецидивист в Novinar.bg: Мая Манолова дължи 39 лв. за ток, отказва да плати

Екс социалистката се бунтува срещу скъпия газ, докато виси с пари на „Еврохолд”

Мая Манолова е отявлен рецидивист в неплащането на сметките за електричество, алармира близък до русата фурия източник на Novinar.bg.

Само преди дни бившата социалистка, сега лидер на „Изправи се, България“, проведе протестна акция заедно с активисти от партията пред сградата на „Булгаргаз” в София под надслов: „Залепи фактура за скъп газ пред Булгаргаз“. Причината – космическите цени на синьото гориво.

Докато буни народа срещу държавния доставчик, Мая Манолова виси със смешните 39 лева за ток на „Електрохолд България”, електроразпределителното дружество, което се явява наследник на ЧЕЗ.

Близо 3 милиона потребители в страната вече получават сметките си за ток не от ЧЕЗ, а от „Електрохолд България“. Това е новото име на електроснабдителното дружество в Западна България, което от лятото на 2021 г. е част от „Еврохолд“.

Тогава българският енергиен холдинг придоби мажоритарен дял от по 67% в „ЧЕЗ Разпределение“ и „ЧЕЗ Електро“, а в края на март тази година „Еврохолд“ се сдоби с почти 100% от собствеността на двете дружества на чешката ЧЕЗ.

Според източника на Novinar.bg това е поредният случай, в който Мая Манолова получава предизвестие заради неплатена сметка за ток. Последната висяща фактура е за смехотворните 39 лева, подчерта източникът на Novinar.bg.

„Тая драма е всеки божи месец. Мая отказва да се издължава като обикновен гражданин и редови потребител на услугата, явно се има за нещо повече от нас, глупаците, които си плащаме масрафа, ядосва се информаторът на Novinar.bg.