Родители: Синът ни е бит с юмруци по главата от учител по математика

В сигнал до bTV родителите на шестокласник твърдят, че синът им е бит от учителя си в час математика. Момчето е прието в сливенската болница с комоцио, без опасност за живота.

Пред ръководството на училището в преподавателят отрича да е проявил агресия.

Социалните служби и инспекторатът по образование проверяват случая.

Вчера шестокласникът се прибира с главоболие и световъртеж. Родителите търсят спешна помощ, а лекарите установяват комоцио. Ученикът разказва, че е бит от учителя си по математика, в края на последния час.

 

 

„Там го хванал по врата учителя и започнал с юмруци да го удря 4-5 пъти по главата, после с коляно в реброто го ударил“, коментира Ангел Стефанов, баща на момчето.

Инцидентът става докато учителят извежда учениците от класната стая. На вратата започва бутане, разказва директорът на училището и пояснява, че на мястото няма камери.

„Децата са казали, че г-н Райчев е ударил Румен, в крайна сметка аз съм склонна да допусна, че и той го е ударил”, коментира Галя Илиева, директор на Осмо ОУ „Юрий Гагарин“ в Сливен.

 

 

Учителят отрича побоя.

„Г- н Райчев внесе писмено обяснение, неговото становище е, че са се скупчили на вратата и оттам нататък кой кого и как е удрял, няма яснота“, допълва още директорът на учебното заведение.

Учителят ще бъде наказан, заяви още директорката. Полицията разследва случая.