Родителите на изчезналата Ивана: Молим се да е жива и здрава

В деня на майката аз оставам без моето дете, каза нейната майка

Ден, след като полицията в Дупница обяви, че търсенето на терен на изчезналата на 22 февруари Ивана Георгиева се преустановява, пред bTV говорят родителите на момичето.

Майката и бащата на Ивана казаха какви според тях са причините дъщеря им да избяга.

Те разказаха, че е имала сериозни проблеми в училище, на които по думите им не е обърнато достатъчно внимание. Разказаха, че неин съученик дори се изплюл в косата ѝ, което било причина тя да намокри цялата си коса в опит да я измие.

Това е история, която и директорката на училището разказа преди дни, но спести причината за мократа коса на Ивана.

Според майка ѝ именно това провокирало Ивана да отреже косата си няколко дни по-късно.

Родителите на Ивана твърдят, че тя е била заплашвана с изключване от училище. Майка ѝ споделя, че детето било тормозено от съучениците си, но намира вина и в себе си.

„Не отричам, че вината е и в нас, родителите, че не сме взели навреме мерки. Дано само е жива и здрава, молим се всеки ден. В деня на майката аз оставам без моето дете и се моля да е жива и здрава“, каза майката на Ивана.

Родителите се надяват, че активността в профилите на Ивана в социалните мрежи ще помогне да бъде открита.

Мария и Георги се надяват, че детето им е живо и здраво и отправят послание, което искат тя да чуе.

„Ако ни гледаш сега, тате, обади се – или на мен, или на мама! Няма да има никакви проблеми! Не се притеснявай!“, обърна се към Ивана нейният баща.

От полицията за момента отказват коментар по случая. От училището, в което Ивана учи, също не желаят да коментират, докато проверката на учебното заведение не приключи.