рокери
рокери

Рокери изкупуват село – правят си махала

Мотористите броят между 1000 и 5000 лева за къща

Рокери масово купуват имоти в село Биково край Сливен и вече заформят там своя собствена махала.

Феновете на бързите мотори и твърдата музика били привлечени от близостта до града, хубавия път и ниските цени – от 1000 до 5000 лева за къща с двор. В селото от общо 220 имота 90 са пустеещи, но местните мотористи са решени да променят това. Те внасят нов живот в Биково като дори започват да се занимават с бизнес там. От две години в селото се провежда и рок събор, на който идват рокери от целия регион.

Мотористите започнали да купуват къщи в Биково през 2006 г., като в момента притежават 8 имота там. Интересът към селото обаче продължава да расте. Кметът на Биково е готов да съдейства и на други рокери, които биха искали да инвестират там.

Местните хора също се радват на интереса, защото в селото отново започнали да се появяват млади хора. Рокерите се радват на мекия климат в района и на възможността да се съберат на едно място след края на всеки сезон и да си разкажат къде са били и какво са преживяли по време на странстванията си с моторите.

Интерес към село Биково проявяват най-вече рокерите от мотоклуб Black Storm MC Bulgaria. Собствениците на имоти обаче искат да привлекат хора от цялата страна.