Getty Images

Румънец простреля жена във фризьорски салон в Русе и се самоуби

Жената е в тежко състояние с опасност за живота

Простреляха жена пред фризьорски салон в Русе. От Спешна помощ заявиха за NOVA, че тя е откарана в тежко състояние в болница. Нападението е извършено след 20.30 ч. в сряда в квартал „Възраждане“.

Знае се, че стрелецът и пострадалата имали връзка и живеели на семейни начала. Имат и две деца – на 10 и на 11 години. Той е румънски гражданин с криминално минало. Осъждан е за трафик на хора, а присъдата е постановена в Италия и била 6 години затвор. Във връзка с нея през 2018 г. румънецът е бил изведен от България и върнат в родината си.

Предполага се, че двамата са имали неуредени отношения, което станало и причина за нападението. Няколко часа след стрелбата извършителят е открит мъртъв в семейния автомобил. Той се е задушил вътре след обгазяване с изгорели газове. В колата е открит и пистолет „Макаров”, от чийто пълнител липсвал един куршум. В козметичното студио пък е открита гилзата, която отговаря на оръжието на мъжа. Той няма издадено разрешение за държане на огнестрелно оръжие в България.

Според разследващите мотивът за престъплението е ревност. Те обаче работят и по други версии.

Жената е с огнестрелна рана в корема и е оперирана. Тя се намира в интензивно отделение и лекарите правят всичко възможно, за да спасят живота ѝ. От Университетската болница „Канев“, в която е настанена ранената, съобщиха за БТА, че се търси кръв за преливане. Всеки, който желае да дари и отговаря на условията, може да го направи, независимо от това дали кръвната му група отговаря на тази на пострадалата.

39-годишната жена е известна в Русе маникюристка. Студиото за красота на ул. „Плиска”, пред което е извършено престъплението, все още е оградено с полицейски ленти. Свидетели на инцидента няма, но в района има много камери.

Сигнал за упражнено насилие върху простреляната жена подала майката ѝ. Близки на жената отишли до козметичното студио, в което тя работи, и видели, че то е заключено. Тя лежала на земята безпомощна и с белезници на ръцете. Счупили едно от стъклата и ѝ помогнали. Казала, че 46-годишният ѝ мъж я нападнал. До този момент нямало данни той да я е насилвал.