Румен Радев прави „Президентски тест“ в Карнобат

Президентът Румен Радев ще посети Карнобат по случай празника на града, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От 16,30 часа държавният глава ще се срещне с децата и младежите, които ще се включат в „Президентския тест“, част от инициативата „Спортувай с президента“, която насърчава активния и здравословен начин на живот сред младите хора. Спортното събитие ще се състои на градския стадион в Карнобат и ще започне от 14 часа.

От 17,20 часа на площад „Трети март“ президентът Румен Радев ще вземе участие в официалната програма по случай празника на Карнобат и ще произнесе слово. По време на посещението си в Карнобат президентът Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

БТА припомня, че на 4 септември във Видин се проведоха спортни игри в рамките на „Президентски тест“, част от инициативата на държавния глава „Спортувай с президента“. Над 220 деца и младежи се състезаваха в осем двигателни упражнения за измерване на сила, издръжливост, бързина, ловкост и гъвкавост. Президентът Румен Радев също се включи в активностите в града. „Бъдещето на България зависи от това да има здрави и силни млади хора, които чрез спорт и учение да градят характер“, заяви той.